Νέα-Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Συζητήσεις

Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση των δεδομένων ροής
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση των δεδομένων ροής

Λογότυπο

Fthia_logo

Το λογότυπο του ιστότοπου «Φ.Θ.Ι.Α» έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι παντρεύει με όμορφο τρόπο τη σύγχρονη πόλη με την Αρχαία Φάρσαλο.
Η χρυσή φωτεινή περικεφαλαία του Αχιλλέα, έμβλημα για μας και τους προγόνους μας, κατέχει εξέχουσα θέση καθώς απεικονίζει τον λαμπερό και δυνατό ήλιο που φωτίζει και καθοδηγεί την πόλη μας βασισμένο στην γνώση και τη δόξα του παρελθόντος.
Αυτή είναι ο φάρος και φωτοδότης μας, αυτή ακόμη και σήμερα δίνει λάμψη στον τόπο μας.

Το βουνό σκιαγραφεί το σημερινό καταπράσινο άλσος της πόλης με τα εναπομείναντα τμήματα του αρχαίου τείχους, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα που συνδέουν το παρόν με το παρελθόν, την αρχαία με τη σύγχρονη Φάρσαλο.

Η χρυσή σφαίρα αποτυπώνει τη σημερινή πόλη η οποία δυστυχώς βρίσκεται σχεδόν στην αρχή της διαδρομής καθώς έχει ακόμη δρόμο προς την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία ,δρόμο προς την θέση που καταλάμβανε η γενέτειρα αυτής επι σειρά ετών και που το ιστορικό παρελθόν, μας καλεί να την επανακατακτήσουμε. Ο δρόμος είναι μακρύς, ανηφορικός και δύσκολος και το βάρος μεγάλο!
Εξού λοιπόν και η χρησιμότητα των τριών ανθρώπων που ωθούν την πόλη προς τα πάνω, προσπαθούν να της δώσουν ώθηση για το αύριο, να την ανεβάσουν ψηλά, εκεί που της αξίζει, εκεί που βρίσκονταν η ακρόπολη της Αρχαίας Φαρσάλου! Χρειάζεται ομαδική προσπάθεια, συνεργασία και ομόνοια.
«Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε το ίδιο έστω κι αν δεν είμαστε ίδιοι». Αυτό αποτυπώνεται άλλωστε στο λογότυπό μας, καθώς και οι τρεις επωμίζονται το ίδιο βάρος, όντας όμως διαφορετικοί(βλ. τα 3 διαφορετικά χρώματα).

Με την επιλογή αυτών των σχημάτων θελήσαμε να συνδέσουμε συμβολικά τις δύο «κατά συνθήκη» πόλεις, την αρχαία και τη σημερινή για να τονίσουμε την ανάγκη τα ΦΑΡΣΑΛΑ να γίνουν ξανά μια πόλη αναφοράς για την χώρα μας, την κοινωνία μας και τον πολιτισμό μας, μια πόλη ανεξίτηλη στο πέρασμα του χρόνου, μια πόλη εφάμιλλη με την γενέτειρά της.
Έχουμε στη διάθεσή μας όλα όσα χρειαζόμαστε για να το πετύχουμε αυτό και κυρίως έχουμε την λαμπρή και αδιάλειπτη «ιστορία της πόλης» η οποία μπορεί αλλά και πρέπει να μας καθοδηγεί.
Το μόνο που χρειάζεται να βάλουμε εμείς είναι, ενδιαφέρον, ανιδιοτέλεια και πάθος προσφοράς για τον τόπο μας.

Σημείωση
Η γραφική αποτύπωση των σκέψεων και των σχημάτων του λογοτύπου έγινε από την γραφίστρια και συμπολίτισσά μας Σώση Βακούλα.